lördag 1 februari 2014

HårtransplantationHårersättning är kosmetisk dermatologi eller kirurgi och kan kallas "hair restoration". Det är en lösning för håravfall där människohår är limmas på en skallig hårbotten. Ökad skallighet kirurgiskt återförs genom ympning, skärpning, eller lock rotationer, använda standard ympkvistar, minigrafts och micrografts, hårbotten, klaffar, hårbotten-lyft förfaranden, hårbotten minskning och vävnad expandrar. Hårtransplantation är en del av hårersättningsbehandlingar.

Det är en operation som består av överlämnande enskilda hårsäckar från en del av kroppen till skalliga delar. Det används främst för att behandla manligt håravfall. Grafter med hårsäckar som är genetiskt resistenta mot skallighet är transplanteras till det kala området. Det kan också användas för ögonbryn, ögonfransar, skägg, brösthår, könshår, ärr, ansiktslyft och tidigare hårtransplantationer. Under det första besöket, efter att ha pratat med patienten om hans önskemål och förväntningar, analyserar kirurgen patientens hårbotten och tipsar honom om den bästa kursen av handling och vad som väntar. Patienten krävs för att hålla sig borta från någon medicin före operation, eftersom de kan resultera i intraoperativ blödning och resulterande fattiga "ta" av grafterna.

Alkohol och rökning kan leda till dåliga resultat av transplantatet. Post operativt antibiotika ordineras för att undvika sår och infektioner. Hårtransplantation operationer görs med milt lugnande medel och lokalbedövning. Hårbotten schamponeras och sedan doseras med ett antibakteriellt medel innan givarens hårbotten skördas. De två viktigaste sätten i vilken givarens hår utvinns idag är: STRIP och FUE.

Stripskörd utförs med en singel, dubbel eller trippel-bladig skalpell för att extrahera remsor av hår-bärande vävnad från givaren. Efter utvinning, är remsan skuren i follikulära enheter, som är små, naturligt bildade grupperingar av hårsäckar.

Follikulär enhet extraktion (FUE): Fördelarna med denna teknik i förhållande till konventionella strip skörden är att det inte lämnar ett linjärt ärr, och att efter operationen, finns det liten eller ingen smärta och obehag. FUE-skörd kräver inte stora områden av hårbotten vävnad som skördas och kan ge mycket naturligt resultat utan ärrbildning. Tack vare den senaste utvecklingen i kirurgisk teknik och särskilt genom follikulär enhet extraktionsförfarande, som har gjort återhämtningen omedelbart och smärta i princip obefintlig. Det finns inget behov av sängläge eller sjukhusvistelse efter en hårtransplantation.